Ja sam Magdalena Miković, diplomirani psiholog i neko ko se uspešno izborio sa anoreksijom.

Od malena me interesovala umetnost. Od sedme godine sam išla u baletsku školu i završila osnovu baletsku školu “Lujo Davičo”, a onda se takmičila u okviru baletskog studija “Adagio” na brojnim takmičenjima iz modernog baleta.


Pored toga, interesovala sam se i za muziku, pa sam zato završila osnovu muzičku školu i upisala srednju školu “Dr.Vojislav Vučković”, odsek za klavir.


Kako sam od malena bila odličan đak i vukovac, sa 17 godina sam dobila punu stipendiju HMC organizacije i zato nastavila školovanje u Velikoj Britaniji. Tamo sam stekla bogato znanje iz psihologije, filozofije i drame.


Tada se rodila moja istinska ljubav prema psihologiji. Iz tog razloga sam upisala psihologiju, koju sam diplomirala sa prosekom od 9.68.


Tokom skoro celog mog školovanja, a početkom negde između 7. ili 8. razreda osnovne škole, počela sam da imam patološki odnos sa hranom. U 8.razredu sam bila hospitalizovana zbog anoreksije. Uspela sam malo da popravim svoju težinu i da mi bude bolje, ali sam već u prvoj godini srednje škole imala prvi relaps.


Iz tog relapsa, iznedrio se roman “Plava”, čije mi je pisanje pomoglo da se i sama suočim sa mnogim potisnutim emocijama koje su me mučile tokom bolesti. Uz pomoć pisanja “Plave” mi je bilo mnogo bolje i od tad se nikad nisam vratila na u stanje u kom sam bila pre romana.


Roman ,,Plava’’ je izdat u 1000 primeraka u Srbiji. On prati priču o Luni, tinejdžerki koja ima anoreksiju i inspirisan autobiografskim događajima iz mog života. 


Iako mi je bilo bolje, opet sam se s vremena na vreme vraćala na stara ponašanja. Mislila sam da je borba sa anoreksijom nešto što se dešava svakog dana, i što se ne može prebroditi u celosti. Zato je svako suočavanje sa hranom koje sam se plašila često bilo zastrašujuće i ujedno mali uspeh.


Na moju sreću, negde u srednjoj školi i početkom fakulteta, krenula sam da se interesujem se za razne alternativne psihološko-energetske metode: reiki, bioenergiju, meditaciju, EFT, PEAT.


U 2021. godini sam prošla sva tri nivoa Tehnike Emocionalnog oslobađanja (EFT) kod Jasmine Kovačev. Nakon završenog kursa, moje znanje je još više raslo pa sam se zainteresovala za PEAT metodu Živorada Slavinskog 2022. godine. Obuku sam završila i postala sertifikovani PEAT procesor u radu sa drugima.


Uz pomoć ovih i drugih metoda, ja sam uobličila konačno rešenje koje mi je pomoglo da se zaista i istinski izlečim od anoreksije.

Iz moje dugogodišnje borbe izašla sam kao pobednik i sa ogromnim iskustvom kako prepoznati i raskrinkati anoreksiju. To je razlog zbog kog sam želela da kreiram program koji će pomoći i ostalim devojkama kod sličnog problema.


Sada kada sam konačno slobodna od anoreksije, mnogo više uživam u životu i svemu što on može da mi pruži. U svoje slobodno vreme praktikujem reiki, jogu i meditaciju. Družim se i izlazim sa prijateljima i svojim partnerom. Povremeno, kada se vratim u rodni grad, uživam u porodičnim ručkovima i proslavama. A najviše od svega volim da putujem i upoznajem nove kulture i hranu tih zemalja?