Roman “Plava”

Ako želiš da saznaš kako je anoreksija u mom slučaju izgledala iz prvog lica i tadašnje perspektive, možeš da naručiš moj autobiografski roman u e-formatu koji sam napisala i izdala sa 16 godina.

Ovaj roman je pomogao devojakama širom Srbije i regiona da prepoznaju svoje simptome, da se motivišu da nađu rešenje i da se ne osećaju usamljeno prilikom suočavanja sa svojim problemom.

Kako je u pitanju samostalno izdanje i nema ograničenja od strane izdavača kao u štampanom izdanju, sada po prvi put možeš da čitaš necenzurisanu verziju.

Kad naručiš roman, dobijaš svoj personalizovani primerak.

Cena romana “Plava” je 580 dinara (5 eura).

Šta su rekle čitateljke?

Šta su rekli kritičari?

Magdalena Miković svojim romanom razotkriva problem anoreksije, uslove nastanka, simptome, borbu sa bolešću i posledice. Zbog autobiografske pozadine roman „Plava”, za razliku od knjiga slične tematike, ne predstavlja romanesknu priču pisanu na osnovu stručne literature o ovoj bolesti. Magdalena, i sama suočena sa anoreksijom, poseduje onu vrstu iskustva koja se ne može pronaći u literaturi. 

Aleksandra Bojović, bookvar.rs

Želeći da sa drugim podeli, kako kaže, komadić svoga neba, i da progovori o anoreksiji koja je gospodarila njenim odrastanjem, sedamnaestogodišnja Magdalena Miković napisala je roman “Plava”. Njen književni prvinac, zasnovan na autobiografskim epizodama, otkriva zamke podmukle bolesti i snagu koja je potrebna da se iz njenog začaranog kruga izađe a život zdravlja.

Gordana Glavinić, RTS

Mlada autorka Magdalena Miković je sa 17 godina objavila roman „Plava“, čija je tema suočavanje sa anoreksijom tinejdžerke Lune Esen. Roman je nadahnut ličnim iskustvom autorke koja ga je pretočila u roman sa željom da se pisanjem konačno oslobodi strašne bolesti,  ali i da pomogne svima koji prolaze ili bi mogli da prođu kroz slično iskustvo. (…)

Roman spada u krug tzv. „problemskih“ knjiga za mlade i po uspelosti pripovedanja pristaje uz romane Jasminke Petrović i Janje Vidmar koje se istom temom bave u svojim delima  „35 grama bez kalorija“ i  „Debeljuca“.

Biljana Petrović, Biblioteka grada Beograda, stadacitam.rs

Magdalenin roman “Plava” je njen prvi objavljen roman i to pisan po istinitim događajima iz njenog života. Priča prati četrnaestogodišnjakinju Lunu koja pohađa osmi razred osnovne škole. Ona se suočava sa verbalnim nasiljem od strane učenika, sa visokim očekivanja roditelja, prvom ljubavlju i onog nečeg najgoreg što je u potpunosti odeseče od sveta.

Njen svetlucavi ružičasti svet ispunjen baletom i muzikom, zamenila je modro plava, Anoreksija. Roman “Plava” otkriće vam sve zamke ove podmukle bolesti i snagu koja je potrebna da bi se životu vratila zdrava normalnost i anoreksija pobedila.

Udruženje Čačana u Beogradu